пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Літературні гостини в Городищі

         
        Захопливі літературні гостини відбулися нещодавно в школі села Городище, на які щиро запросив учитель української мови та літератури Микола Васильович Сидорчук. Розпочалося дійство з пісні про село Городище у виконанні вокальної групи дівчат (керівник – учитель Людмила Афанасіївна Босак) і перегляду відеофільму про школу. Головною ж подією дня, безумовно, виявилася презентація збірки творів юних літераторів Луччини «Оксамитові бажання», авторами якої стали сімнадцять учнів району. Про те, як створювалася книжка, про шлях, який вона пройшла, аби побачити світ, розповіла керівник цього творчого проекту – завідувач методичного кабінету відділу освіти Луцької райдержадміністрації Оксана Йосипівна Врублевська, з рук якої схвильовані школярі й отримали барвисто оформлені свої перші літературні видання, прочитали власні твори, зокрема це учні Баївської школи Вероніка Лисак, Анастасія Поддубська, Катерина Торчинюк, Лаврівської – Наталія Новак, Одерадівської – Наталія Осипюк, Городищенської – Віталій Кизицький, Усичівської – Катерина Ткачук, Підгайцівського НВК – Анна Мартинюк.
     Господар гостин, ведучий презентації М. В. Сидорчук як упорядник і редактор збірки, член НСПУ поділився секретами поетичної творчості, прочитав власні вірші про пошуки слова, про поезію, про місію митця у цьому тривожному світі, а згодом і провів своєрідний майстер-клас із початкового віршування з присутніми на святі школярами та вчителями.
      Вдалим музичним забарвленням літературного дня в Городищі стали пісні на слова юних авторів збірки, які створив і виконав учитель місцевої школи Леонід Олексійович Ковальчук.
Своїми думками, враженнями і побажаннями про цей цікавий літературний захід поділилися Ольга Олександрівна Сова, методист відділу гуманітарних дисциплін Волинського ІППО, Галина Михайлівна Радченко, учитель Підгайцівського НВК, Інна Аркадіївна Кундля, директор Городищенської школи.
     Усі присутні були одностайними в тому, що свято справді вдалося, що подібні зібрання вкрай потрібні, як і робота з пошуку нових талантів і видання таких збірок, як презентовані на Городищенських літературних гостинах «Оксамитові бажання».
Літературні гостини в Городищі

Немає коментарів:

Дописати коментар